Spread the love

A1 bitcoin stijgt

Bitcoin-evangelisten en recente bekeerlingen, die de crash van de cryptocurrency in 2018 hebben afgeschud, zeggen dat deze keer anders is.

Meer mensen investeren in Bitcoin nadat een lawine van coronavirusstimuli de cryptocurrency vorig jaar weer tot leven heeft gewekt. Maar naarmate de prijs van Bitcoin hoger schuimt – alles van Elon Musk tot de oudste bank van het land tot de Oakland A’s – zijn er vragen gerezen over de vraag of het digitale activum echt een plaats heeft in de wereld van reguliere investeringen.

 

Bitcoin-evangelisten en recente bekeerlingen, die de crash van de cryptocurrency in 2018 hebben afgeschud, zeggen dat deze keer anders is. Ze zien ruimte voor ruime opbrengsten, bredere institutionele belangen, ruimere toegang tot fondsen, opties en futures. Ze praten over Bitcoin die onderdeel wordt van meer IRA’s, 401 (k) s en estate-plannen. Polkadot  koers is omhoog.

 

“We gaan een hele nieuwe industrie zien ontstaan, een heel nieuw banksysteem, rond hoe om te gaan met dit nieuwe type investering”, zegt Bill Barhydt, een Bitcoin-investeerder en CEO van de cryptocurrency-investeringsapp Abra.

 

 

De afgelopen weken hebben belangrijke mijlpalen gezien voor het investeren in Bitcoin. In maart brak het nieuws uit dat Morgan Stanley (MS) de eerste grote bank zou zijn die rijke klanten toegang zou geven tot fondsen die het eigendom van Bitcoin mogelijk maken. Rivaal Goldman Sachs (GS) maakte toen een soortgelijke zet. Nu verwacht de belangrijkste cryptocurrency exchange Coinbase 14 april openbaar te worden. En op donderdag zei Robinhood dat 9,5 miljoen klanten cryptocurrencies verhandelden op zijn app in Q1, tegen 1,7 miljoen in Q4.

 

Maar volatiliteits-, verzekerings- en veiligheidsproblemen blijven obstakels om traditionele investeerders aan boord te krijgen. Dat geldt ook voor de mogelijkheid van een nieuwe crash. Het enorme energieverbruik van Bitcoin zou een obstakel kunnen zijn in een steeds meer ESG-universum. En veel mensen vragen zich nog steeds af of investeren in Bitcoin ergens goed voor is, behalve om Bitcoin permabulls rijker te maken.

 

“De toekomst van Bitcoin is dus nog steeds onzeker”, zeiden analisten van Citi GPS (Global Perspectives and Solutions) in een rapport in maart. Maar “ontwikkelingen op korte termijn zullen waarschijnlijk doorslaggevend blijken te zijn naarmate de valutasaldi op het omslagpunt van algemene acceptatie of een speculatieve implosie komen te staan”. Koers ADA cardano is omhoog.

 

Investeren in Bitcoin Vs. Betalen met Bitcoin

De nieuwe Bitcoin-manie heeft de prijs weer naar $ 60.000 geduwd. Andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, hebben recordhoogtes bereikt. Het enthousiasme is overgeslagen naar andere digitale activa, zoals niet-vervangbare tokens (NFT), die dingen als kunst of muziek weergeven als verifieerbare eigendommen die kunnen worden verkocht.

 

Mike Winkelmann, een kunstenaar die bekend staat als Beeple, verkocht een elektronisch beeld in NFT-vorm voor $ 69,3 miljoen. De rockgroep Kings of Leon heeft via NFT hun meest recente album uitgebracht. Een filmregisseur uit New York verkocht opnames van menselijke winderigheid in NFT-vorm.

 

De oorspronkelijke bedoeling van Bitcoin kan daarom moeilijk te vinden zijn. Dat wil zeggen, een valuta die zou functioneren als contant geld maar toch vrij blijft van centrale banken en monetair beleid. Maar Chainalysis ontdekte dat in 2020 slechts 0,5% van de Bitcoin-transacties werd gedaan met het doel iets van handelaren te kopen. Dat cijfer is eigenlijk kleiner dan in 2019, voor een groot deel door de hausse in de handel.

 

“Bitcoin is een speculatieve grondstof zonder use-case”, zegt David Gerard, auteur van twee boeken over cryptocurrency en blockchain. “Er is niets dat je met Bitcoin kunt doen behalve het doorverkopen aan iemand anders. Het is als een groot spel hete aardappel met een prijskaartje.”

 

Hij noteerde ook vragen over Tether, een soort cryptocurrency die aan de dollar is gekoppeld. Bedrijven die toezicht houden op Tether hebben onlangs een schikking getroffen met de staat New York nadat die staat zei: “De bewering van Tether dat zijn virtuele valuta te allen tijde volledig werd gedekt door Amerikaanse dollars, was een leugen.” Het onderzoek, zei Gerard, deed vragen rijzen over hoeveel geld er eigenlijk in het cryptocurrency-systeem zit.

 

Op zoek naar de volgende grote beurswinnaars? Begin met deze 3 stappen

 

Tekenen van institutioneel beleggen

Meer mensen die voorlopig in Bitcoin investeren, lijken daar ok mee te zijn. Coinbase schatte dat geverifieerde gebruikers in het eerste kwartaal 56 miljoen bereikten, een stijging van 30% ten opzichte van Q4.

 

Coinbase ziet ook dat maandelijkse transactiegebruikers in die tijd meer dan verdubbelen, tot 6,1 miljoen. Het leverde ook een omzet op van ongeveer $ 1,8 miljard, meer dan drie keer zoveel als in het vierde kwartaal.

 

Er waren andere aanwijzingen voor algemene acceptatie. De financiële dienstverlener Fidelity zag vorig jaar het aantal institutionele klanten dat gebruikmaakt van zijn digitale-activadiensten verviervoudigen, aldus een woordvoerster.

 

“Sinds eind 2020 tot begin 2021 zien we vanuit ons perspectief veel meer institutionele investeerders die deelnemen dan in welke andere cyclus dan ook”, zei Terrence Dempsey, hoofd product bij Fidelity Digital Assets, in een interview.

 

Eind vorig jaar was het aantal zogenaamde blockchain-adressen – de digitale locaties waar gebruikers cryptocurrencies ontvangen – met meer dan 1.000 Bitcoins boven de 2.000, aldus het Citi-rapport. Een blockchain is een gedeeld archiveringssysteem dat Bitcoin-transacties en het creëren van nieuwe munten mogelijk maakt.

 

Phil Bonello, onderzoeksdirecteur bij Grayscale, een vermogensbeheerder voor digitale valuta, zei dat ongeveer 43% van alle Bitcoin op die adressen werd bewaard.

 

“Ik kijk vaak naar die statistiek omdat het erg rijke portemonnees zijn”, zei hij. “Bewaarders hebben de neiging om hun portemonnees te scheiden om het risico te verkleinen. Als ik zie dat er een grotere hoeveelheid Bitcoin in die portefeuilles zit, denk ik dat dat een positieve trend is.”

 

Wilt u snel winst maken en grote verliezen vermijden? Probeer SwingTrader

 

De lange termijn

Andere gegevens laten zien dat meer mensen crypto voor de lange termijn vasthouden. Eind vorig jaar bezat ongeveer 10% van de gebruikers die in Bitcoin investeerden de cryptocurrency gedurende vijf jaar of langer, aldus het Citi-rapport, onder verwijzing naar gegevens van Coin Metrics. Dat is ongeveer het dubbele van het bedrag tijdens de vorige hausse van Bitcoin in 2017.

 

“Er zijn mensen die ik ken die een hoop cryptocurrency hebben gekocht in 2011, 2012, en ze hebben er nooit iets van uitgegeven”, zegt Michael Terpin, die Transform Group leidt, een blockchain-gericht PR-bedrijf. ‘Of ze geven een klein beetje uit als ze een huis moeten kopen.’

 

Anders zei hij: “Dat is gewoon hun pensioengeld.”

 

Traditionele pensioenplanning blijft een klein onderdeel van het investeren in Bitcoin. Fiduciaire verantwoordelijkheden zijn mogelijk niet van toepassing op IRA-providers die toegang bieden tot Bitcoin. De vluchtigheid van de cryptocurrency is niet altijd compatibel met een set-and-forget-menigte.

 

Chris Kline, de mede-oprichter van Bitcoin IRA, een platform waarmee mensen IRA-bezit in cryptocurrency kunnen investeren, zei dat sommige klanten uitbetaalden na de run van Bitcoin in 2017 en terugkeerden naar traditionele investeringen. Maar het aantal gebruikers van Bitcoin IRA overtrof de 100.000 in Q1, een stijging van 107% ten opzichte van een jaar geleden.

 

“Het waren voornamelijk libertaire ‘engi-nerds’, (ingenieurs-nerds) zoals ik ze noem,” zei hij over vroege aanmeldingen. Nu, “je ziet veel meer mensen die voor het eerst naar Bitcoin kijken, of er een beetje in hebben geploeterd.”

 

Bitcoin nalaten

Maar om echt een langetermijninvestering te zijn, zullen er waarschijnlijk een aantal dingen goed moeten gaan voor Bitcoin. In het geval van vermogensplanning – of het proces van plannen wie uw spullen krijgt nadat u bent overleden – moet de persoon die de Bitcoin aan een andere persoon overdraagt, er zeker van zijn dat deze daar veilig kan komen nadat ze zijn overleden.

 

Om toegang te krijgen tot Bitcoin en deze uit te geven, hebben gebruikers een sleutel of toegangscode nodig. Eigenaren kunnen die sleutels online bewaren. Ze kunnen sleutels ook fysiek opslaan, bijvoorbeeld in USB-drives. Bewaarders zoals Fidelity bieden ook opslagdiensten aan, in kamers met radiofrequentieblokkering in de muren en multiperson-authenticatie.

 

Toch zei Parker Taylor, een partner en voorzitter van de particuliere klantenservicegroep bij het advocatenkantoor Hughes Hubbard & Reed, dat als de verkeerde persoon een toegangscode in handen krijgt, de Bitcoin misschien niet gaat naar wie het bedoeld was.

 

‘Degene die de toegangscode krijgt, heeft de sleutels van het koninkrijk’, zei hij.

 

Taylor gelooft dat de infrastructuur voor vermogensplanning rond Bitcoin zal worden versterkt naarmate meer mensen geïnteresseerd raken.

 

Voorlopig zijn er echter nog maar weinig vragen aan zijn bedrijf over Bitcoin en vermogensplanning. Hij merkt op dat veel mensen die in Bitcoin investeren, jonger zijn en misschien niet veel hebben nagedacht over vermogensplanning.

 

IBD Digital: ontgrendel vandaag de premium aandelenlijsten, tools en analyse van IBD

 

Bedrijven doen mee met investeren in Bitcoin Rush

De steun van het Amerikaanse bedrijfsleven heeft Bitcoin ook verder in de mainstream geduwd. Met PayPal (PYPL) kunnen gebruikers cryptocurrency kopen en verkopen. Square (SQ) zei in oktober dat het ongeveer $ 50 miljoen in Bitcoin had gekocht. Met de Cash-app kunnen gebruikers Bitcoin kopen en verkopen.

 

 

De oude garde van financiën komt ook binnen. De oudste bank van het land, Bank of New York Mellon (BK), is van plan om te helpen bij het veiligstellen van digitale activa. Northern Trust (NTRS) en de venture-arm van Standard Chartered werkten samen om Zodia te lanceren, een cryptocurrency-bewaarder voor institutionele beleggers.

 

Ondertussen maakte Tesla (TSLA) in februari bekend dat het $ 1,5 miljard in Bitcoin had gekocht. En in misschien wel de meest gedurfde toezegging van een bedrijf, heeft Microstrategy (MSTR) meer dan $ 2 miljard aan Bitcoin verzameld. De softwareleverancier voor bedrijfsanalyses zei dat het van plan is om van Bitcoin “het belangrijkste belang in zijn treasury-reservestrategie” te maken.

 

Het bedrijf – wiens website documenten en video’s over het potentieel van Bitcoin bevat, evenals een “Bitcoin Corporate Playbook” – heeft betoogd dat investeren in Bitcoin op de lange termijn meer potentieel heeft om waarde te vergaren dan contant geld. Het suggereert ook dat de vloed van pandemische hulp zou kunnen wegen op de waarde van traditioneel geld.

 

Beleggingsrisico’s

De sterke stijging van Bitcoin vorig jaar, zo gaat het verhaal, kwam nadat regeringen hun economieën overgoten hadden met coronavirusverlichting. De vloed van contanten verwaterde de waarde van traditionele valuta’s. Dat, in combinatie met een bredere digitalisering van het dagelijks leven, versneld door de pandemie, dreef investeerders naar Bitcoin.

 

Maar als de economie herstelt en regeringen de stimulans terugdraaien terwijl de dollar hoger drijft, wat dan?

 

Coinbase waarschuwde dat trends voor de rest van het jaar “inherent onvoorspelbaar” zijn, met mogelijk afnemende interesse in actieve handelaren als cryptoprijzen dalen.

 

Het Citi-rapport zei dat institutionele spelers hun investeringen in Bitcoin zouden kunnen vertragen en terug zouden kunnen schakelen naar aandelen en obligaties.

 

“Het temperen van institutioneel enthousiasme zou een belangrijke bron van ondersteuning voor Bitcoin en mogelijk het bredere cryptocurrency-ecosysteem wegnemen, waardoor het terug wordt geduwd naar zijn meer speculatieve wortels”, zeiden ze.

 

Voorstanders zeggen dat het inherent beperkte aanbod van Bitcoin, ontworpen om uit te komen op 21 miljoen, de vraag levendig houdt. Maar met het dagelijkse melodrama rond de prijs van Bitcoin, waarschuwde zelfs Microstrategy, in een aanvraag in augustus, voor “aanzienlijke volatiliteit in onze gerapporteerde inkomsten” als prijsdalingen in Bitcoin het dwongen om bijzondere waardeverminderingen in rekening te brengen.

 

Volgens de indiening waren cyberaanvallen “bijzonder zorgwekkend”. Verzekering of andere waarborgen, zo voegde het eraan toe, dekken mogelijk geen verloren Bitcoin.

 

Aandelen om te kopen: is het tijd om deze large-capaandelen te kopen of verkopen?

 

Verzekering tegen Bitcoin-verliezen

Voordat investeren in Bitcoin meer mainstream kan worden, zullen de eigenaren dezelfde bescherming nodig hebben als traditionele investeringen. Zonder het gecentraliseerde raamwerk van bankrekeningen en door de overheid gereguleerd geld, waren Bitcoin en andere cryptocurrencies historisch gezien moeilijk te herstellen als ze verloren waren gegaan. Chainalysis schat dat maar liefst 19% van het huidige aanbod van Bitcoin verloren gaat.

 

Terpin van de Transform Group beweerde bijvoorbeeld voor de rechtbank dat hackers onder leiding van een 15-jarige in 2018 meer dan $ 24 miljoen aan cryptocurrency hadden gestolen. Hij kreeg een deel ervan terug via een vrijwillige gedeeltelijke schikking, zei hij. Maar hij vecht nog steeds voor de rest.

 

Hij eist ook compensatie van AT&T (T) voor wat hij zegt dat onvoldoende beveiliging was. De hackers zouden, met de hulp van een medewerker van een AT & T-winkel, zijn telefoonnummer hebben bemachtigd om de inbreuk uit te voeren, beweerde hij. Een rechter verwierp in september enkele van die aantijgingen tegen de telecomgigant. Maar de rechtbank heeft hem toegestaan ​​om punitieve schadevergoeding te vragen naarmate de zaak vordert.

 

De Citi-analisten merken op dat er een zekere verzekering bestaat voor digitale activa. Maar de dekking is beperkt en duur, zeiden ze. Een Bitcoin exchange traded fund kan beleggers helpen om het gedoe van het rechtstreeks kopen en opslaan van Bitcoin te vermijden. Maar de SEC was terughoudend om een ​​dergelijk fonds goed te keuren.

 

Bitcoin-eiland

Voorlopig richten meer dan een paar mensen die in Bitcoin investeren, zich nog steeds op winst, niet op potentiële verliezen, aangezien de prijs van Bitcoin stijgt.

 

Terpin woont in San Juan, Puerto Rico, waar Bitcoin-beroemdheden hebben geprobeerd een hele community te creëren die draait op cryptocurrency en blockchain. In een interview in februari zei hij dat hij daar gedeeltelijk naartoe was verhuisd vanwege de gemakkelijkere belastingen. Anderen lijken hetzelfde te willen doen.

 

“Ik ontvang waarschijnlijk vijf, zes mensen per week die het goed doen voor de cryptogemeenschap die hier naar beneden komt,” zei Terpin. Later voegde hij eraan toe: “Mijn danskaart is vol voor de rest van de winter.”

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *