Spread the love

Wicklow Sinn Féin TD, John Brady, bekritiseerde vandaag minister Eamon Ryan voor de chaos die zijn gebrek aan actie heeft veroorzaakt voor degenen die proberen te leren autorijden. Hun opmerkingen komen uit cijfers die zijn vrijgegeven aan de woordvoerder van Sinn Féin Transport, Darren O’Rourke TD, waaruit blijkt dat 986 mensen nu wachten op een rijexamen in Wicklow, terwijl nog eens 449 mensen op de wachtlijst voor theorie-examens staan ​​in de provincie.

“Vorig jaar waarschuwden we minister Ryan dat zijn gebrek aan voorbereiding en planning voor rijexamens in 2021 voor chaos zou zorgen, helaas is dit nu gebleken, met wat een record moet zijn van 225.000 mensen die momenteel wachten op een rijexamen of theorie-examen. Gratis theorie motor leren online mogelijk.

Hier in Wicklow wachten 986 mensen op een rijexamen, terwijl nog eens 449 op een theorie-examen wachten

Vorig jaar rond deze tijd riepen we op tot het inhuren van extra testers om de groeiende achterstand weg te werken, maar het duurde maanden voordat de minister goedkeuring verleende voor de 80 extra testers die de RSA zelf had aangevraagd. Die zijn er nog steeds niet, in november hebben we de minister gevraagd het theorie-examen online te zetten, maar het duurde tot juni van dit jaar om een ​​beperkte pilot in te voeren, universiteiten konden tijdens de pandemie direct overstappen op online examens, maar Minister Ryan heeft op dit front geen actie ondernomen.

Het is gewoon niet goed genoeg, deze problemen waren te voorzien, maar een gebrek aan actie en initiatief van de minister heeft ervoor gezorgd dat wachtlijsten escaleren tot een nooit eerder gezien punt, de minister lijkt het grootste deel van het afgelopen jaar achter het stuur te hebben geslapen, hij toonde geen interesse in wat duidelijk een enorm probleem aan het worden was.

Jonge mensen

“Het zijn overwegend jonge mensen die worden getroffen door deze vertragingen, die een enorme impact hebben op hun leven, de vertragingen hebben een impact op hun werkgelegenheidskansen en zullen voor velen een groot probleem worden als ze in september terugkeren naar de universiteit, jonge mensen verdienen beter. Online verkeersborden oefenen mogelijk.

De overheid moet de toets- en theorietoetscapaciteit direct vergroten. Denk hierbij aan versnelde werving van personeel, ruimere openingstijden en waar nodig het opzetten van pop-upcenters.”

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *